Kategorier
Rekrytering

Nacka växlar upp med Rusta och Matcha-insatser

I Nacka hjälps arbetssökande på väg mot nya möjligheter genom ett unikt program där chansen till jobb ökar. Läs om hur Rusta och Matcha-insatser gör skillnad.

Vad är det som gör att vissa människor får drömjobbet medan andra blir kvar vid startlinjen? Sanningen ligger ofta i förberedelserna, i att vara ordentligt rustad. I Nacka tar man detta på allvar genom en serie av initiativ riktade mot dem som står utan arbete. Programmet är uppbyggt kring personlig coachning och vägledning, där varje deltagare får stöd anpassat efter just sina behov och sin potential.

Denna personcentrerade metod har visat sig framgångsrik. Genom att förstärka individens kompetens och sedan matcha den med arbetsmarknadens efterfrågan, skapas nya möjligheter för både arbetssökande och arbetsgivare. Det är en situation där alla parter drar nytta av de goda matchningarna.

Erfarenheter från Rusta och Matcha i Nacka

De arbetssökande rustas och matchas i Nacka med stor omsorg och precision. Många deltagare som hittat sin väg in i arbetslivet igen lyfter fram den skräddarsydda coachningen och praktikmöjligheterna som avgörande faktorer för sin framgång.

Användbara kontakter och nätverk öppnar dörrar som annars hade förblivit stängda. I Nacka arbetar man dessutom nära lokala företag och organisationer för att se till att matchningen inte bara är teoretisk. Arbetsgivarna får på så vis tillgång till motiverad och väl förberedd personal, samtidigt som deltagarna får chanser att praktisera sina kunskaper i verkliga arbetsmiljöer.